Perunding dan Pengurusan Perniagaan

 
  • Alamat
  • No. 11-1, 1st Floor, Jalan Bidara 6/2, Saujana Utama 3, 47000 Sungai Buloh, Selangor Darul Ehsan
 
  • Email
  • admin@nnsbusiness.com.my
 
  • Hubungi
  • 019-335 0299

NNS Blog

Blog informasi syarikat NNS Business Management

TAKRIF LESEN CIDB

Takrif Lesen CIDB yang pihak Kontraktor perlu ambil berat dan patuhi.

 

Berkuatkuasa mulai 20 Julai 1995, adalah mandatori untuk semua kontraktor samada tempatan atau asing untuk berdaftar dengan Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (LPIPM) atau CIDB dibawah Seksyen 25 Akta 520 (Pindaan 2011) sebelum mengakujanji dan menyempurnakan apa-apa kerja pembinaan di Malaysia kecuali mereka yang diberi pengecualian di bawah Seksyen 40(1) Akta Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia 1994 (Akta 520).

CARA MEMILIH GRED LESEN CIDB

Syarikat yang baharu ingin ceburi bidang ini kebanyakannya masih lagi keliru atau tidak tahu memilih gred-gred yang disediakan oleh pihak CIDB dan modal yang perlu ada. Jadi dengan ini, NNS akan menerangkan dan membantu syarikat yang ingin mendaftar berkenaan pilihan gred-gred yang diberikan dan modal yang perlu disediakan oleh syarikat.

Pendaftaran Kementerian Kewangan

Pendaftaran Kementerian Kewangan (MOF)

Semua syarikat yang ingin berurus niaga dengan Kerajaan Persekutuan hendaklah berdaftar dengan MOF melalui salah satu akaun berikut :

Pendaftaran Kontraktor G1 Bumiputera

KONTRAKTOR G1 BUMIPUTERA

Kontraktor yang berkelayakan boleh memohon untuk berdaftar sebagai kontraktor G1 Bumiputera bermula pada 1 September 2019.

Kami adalah syarikat perunding dan pengurusan perniagaan yang menyediakan perkhidmatan bagi menguruskan pendaftaran lesen syarikat. Tawaran sebut harga percuma dan menarik.

Sila Hubungi

 
019-335 0299

NNS Business Management

NNS Business Management adalah syarikat pengurusan perniagaan yang menawarkan perkhidmatan servis pendaftaran serta pembaharuan lesen CIDB, MOF dan Kad Hijau kepada kontraktor atau syarikat secara Profesional.

Follow on Facebook : NNS.Management
© Copyright NNS Business Management